Biocodex worldwide

Ons erfgoed

Biocodex is een familiebedrijf dat meer dan 70 jaar geleden werd opgericht om ‘s werelds eerste probiotische giststam, Saccharomyces boulardii CNCM I-745®, op de markt te brengen. Begonnen als pionier op de Franse markt heeft Biocodex haar expertise verder uitgebreid en zich ontwikkeld tot een internationale speler op het gebied van microbiota.

De geschiedenis van Biocodex

De geschiedenis van Biocodex begon in de jaren 1920 met de ontdekking van de gist Saccharomyces boulardii in het toenmalige Indochina door de Franse bioloog, Henri Boulard. In die tijd kwamen cholera-epidemieën in Azië zeer vaak voor. Henri Boulard had een grote belangstelling voor tropische ziekten.

De landbouwkundige stelde vast dat de inwoners uit Indochina een drankje op basis van lychee en manggis gebruikten voor het behandelen van de besmettelijke diarree als gevolg van cholera. Henri Boulard besloot de samenstelling van de lychee- en manggisschillen in detail te bestuderen. Zo ontdekte hij een specifieke gist uit de Saccharomyces-familie, de unieke Saccharomyces boulardii CNCM I-745®-stam die Biocodex vandaag de dag produceert.

Biocodex’ unieke stam

In 1953 verwierf Biocodex de rechten op de giststam en het fermentatieproces van Henri Boulard en in 1961 registreerde de onderneming gevriesdroogde Saccharomyces boulardii CNCM I-745® als geneesmiddel. In 1989 werd deze unieke stam gedeponeerd bij het Institut Pasteur in Parijs.

  • Meer dan honderd wetenschappelijke onderzoeken hebben de werkzaamheid van onze unieke stam aangetoond.
  • Gesteund door het vertrouwen van artsen, werden al meer dan 460 MILJOEN mensen behandeld met Saccharomyces boulardii CNCM I-745 sinds het op de markt werd gebracht. 
Saccharomyces boulardii CNCM I-745

Biocodex heeft niet alleen wetenschappelijke expertise ontwikkeld op het gebied van gastro-enterologie, maar ook op andere therapeutische gebieden zoals pijn, neurologie en algemene geneeskunde. Met de overname van Laboratoires Iprad, begin 2020, richt Biocodex zich ook op de gezondheid van vrouwen.