Biocodex Benelux

Biocodex Benelux

Biocodex Benelux werd gesticht in 1960 als eerste filiaal van het Franse Farmaceutisch bedrijf Biocodex en is intussen al meer dan 70 jaar actief op de markt van de gezondheidszorg.

Introductie

Het verhaal begint met de lancering van het probioticum Saccharomyces Boulardii CNCM I 745® op de Belgische en Luxemburgse markt onder de merknaam Enterol®.
Enterol® werd al snel de belangrijkste probiotische gist in België en Luxemburg, zoals dat ook het geval is in de rest van de wereld.

Op basis van dit succes heeft de groep Biocodex zich ontwikkeld tot een erkend expert op het gebied van de microbiota.

Om deze expertise te delen en nog te verstevigen heeft Biocodex twee initiatieven in het leven geroepen.
Dit zijn, respectievelijk, het Biocodex Microbiota Instituut om nieuwe inzichten en kennis rond het microbioom te verspreiden en de Biocodex Microbiota Foundation die als doel heeft wetenschappelijk onderzoek in dit domein te ondersteunen.
Het filiaal Biocodex Benelux heeft zich in de loop der jaren ook ontwikkeld in andere therapeutische gebieden.
Met Flammazine® en Kelo-cote® is Biocodex Benelux actief in dermatologie.
Na de overname van Iprad in 2020 heeft Biocodex nu ook een productportfolio in gynaecologie.
De merken Saforelle® (intieme hygiëne bij de vrouw) en Mucogyne® (vaginale droogte) zijn marktleider in hun categorie zowel in België en Luxemburg als in Frankrijk.

Biocodex Benelux beschikt nu over drie groeipijlers.

Onze drie groeipijlers

Vandaag de dag werken 53 toegewijde werknemers aan de verdere ontwikkeling van onze expertise in deze drie therapeutische gebieden.

Biocodex Benelux behoort tot de top 20 van farmaceutische bedrijven in België en Luxemburg.

Onze ontwikkeling en ons succes zijn het resultaat van de waarden die wij uitdragen en het talent en toewijding van onze medewerkers.